Cairkan Susu Tepung?

Assalamualaikum, salam sejahtera. Nak tanya lah, boleh ke kita cairkan susu? Contoh pengambilan susu adalah 200ml air + 3 scoop susu. Setahu saya, kita tak boleh sesuka hati cairkan susu. Ini akan menyebabkan masalah lain pula. Saya dapat nasihat dari seseorang. Sebenarnya anak kemungkinan sembelit dan najis dia ada darah. Saya kena pantau dulu 2-3 hari ni, kalau masih sama, akan ke klinik. Malah sejak kebelakangan ni, anak kurang makan. Umur dia setahun 2 bulan, dia tak minum formula. Dia minum susu fernleaf full cream.

2 Balas

Better tukar susu sis, klau ikut pakar kanak2, cairkan susu bukanlah langkah yg baik, anak xdapat khasiat dr susu tu kalau setiap kali buat susu tp dicairkan...berat pun mmg susah la nk naik sbb xdapat khasiat sepatutnya, apa lg nutrien dlm susu tu

5y ago

Anmum jela takde gula tambahan..

Anak sy kalau bg ikut pengmbilan betul2 mmg anak akan cirit.atad nasihat doc, sy buat susu cair.. 1scoop, air 1200ml

5y ago

Jadi kena dapatkan nasihat doktor dulu lah kan? Baik2. Terima kasih