Haid terakhir Sya 18.01.2022

Hai Sya nk tnya..tarikh yg kt atas tu hari terakhir Sya period..lepas tu ase ada bersama suami dlm Mase subur..sekarang dh lewat sebulan tapi masih jugak tak period .dah cek upt..tapi masih negatif....kecewa sangat2...spe ada pengalaman MCM ni..tolong kongsi

Haid terakhir Sya 18.01.2022
14 Balas

Hmm. Should be positive. Saya haid terakhir 19.1.2022. Sebelum ni haid mmg teratur. Alhamdulillah masa awal2 detect pregnant haritu masa baru 2-3weeks positive. Saya beli banyak brand upt macam clearblue digital & line, dip & tell, untuk pastikan. Lepastu terus saya sahkan kehamilan cepat2 kat klinik. Time tu scan 3 weeks mmg tak nampak apa tapi doc kata pregnant. Tapi setiap org berlainan kan, Awak jangan risau2. Nanti pergi check dulu kat klinik terus tau. Sahkan betul2. Time tu pergi klinik, doc beri ubat iron folic terus. At least kalau awak pi klinik, hati tu dah tak risau2 dah bila doc check.

2y ago

Dah pertengahan 8weeks awak. Nak masuk 9 weeks lagi dua hari. InsyaAllah. Doa banyak2 ye awak. Semoga dipermudahkan.

hai..normal period sy ontime dlm 23/24hb..bulan 12/2021 sy period 23hb..mase 24/01/2022,sy pelik tak period..magrib check cepat je naik doubleline..dah 2 tahun menanti..frust bila anta wasap pregnancy test kat kakak sendiri,tak dilayan sbb ingat sy covid 😂..husband pon camtu..dlm pkul9 mlam,sy check lagi still doubleline..esok pagi check pon same..terus pergi kk,10minggu buat buku pink..Alhamdulillah sekarang dah 12minggu.. mase 6minggu sy pergi scan nampak kantung je..10minggu tu nampak baby melambai²..clear je aktif

Saya period teratur, lepastu tibatiba tiga bulan tak datang period. Cek upt banyak kali negatif, Masa ni dah give up, last sekali pergi klinik nal tengok ada problem ke kan sampai ttbe tak period, doktor kata hamil. Tapi lain minggu, kalau ikut period saya dah 20w tapi scan baru 12w. Doktor kata mungkin persenyawaan jadi lambat. InshaAllah, semoga ada rezeki. Jangan putus doa dan usap perut ye. Acid folic dah boleh makan dah kalau nal pregnant. Seeloknya tiga bulan awal sebelum hamil dah makan

2y ago

Mase tuk cek upt sis positif tak

Pernah jadi pada saya mula² kahwin . Ini kerana hormon awak dengan suami. Saya tanya doctor sebab before this sy pun mcm tu tak pernah lewat period tp sebulan tak datang. Dan bulan selepas nya pun sama . Period lambat tak teratur tapi masih negative upt. Hari awak bersama suami yg hari subur tu betul tak kiraan untuk fertility awak ? Selepas 9bulan jadi mcm nie baru saya pregnant awak . Alhamdulilah . Banyakkan bersabar dan berdoa ya awak. InshaAllah ada tu nanti untuk awak. ☺️

sama macam saya.. haid terakhir sy 12/01/2022.. balik2 cek upt tp tetap negative.. sangat2 sedih.. mgkin blm rezeki sy.. 12/03 period pula.. tp period kali ni sedikit saja keluar tidak mcm selalu.. dan wrnanya coklat dan merah kehitaman.. hanya pakai panty liner saja sbb darah x banyak..

2y ago

Sya tunggu2 tak jugak period2

Sama laa sis dgn saya skg,last period 22/1/2022 sampai skg xperiod lagi..Dh check bnyk kali upt tp hampa😢 smlm ada spoting warna pink,igt period pagi ni xda plak..nk g scan takut hampa,sya tunggu dlm dua minggu lagi tgok mcm mn..semoga ada rezeki utk kita ye🤲🏻

2y ago

try check guna clearblue..sy check dlu shari trlps tarikh priod pon dh double line

mgkin terlalu awal nak check.. saya last period 9/10/2022 bulan 11 saya lambat period, dah ada pening kepala,mual2 dah letih,saya pergi test alhamdulillah preg 6minggu😁,tanpa disedari

2y ago

typo😜..

Sis boleh pegi klinik n check melalui darah.. kdng2 hcg level rendah that's why xdpt 2 line.. ada mcm2 caraa utk check.. n melalui darah adalah paling tepat..

Kdg2 sbb hormon…try jmpa doc,doc akan bg ubat utk trun period,after period baru leh rancang smula…

2y ago

ohh..ok2..tq sis

tu normal sis.sy pregnent baby first pun mcmtu.lps sebln br btl2 nmpk

2y ago

dh cek dh upt..tpi negatif....