BARUT BABY

Hai, sy nak tanya yang berpengalaman dan yang berilmu tentang barut baby, sebenarnye barut baby wajib pakai atau tidak? kalau kena, nak beli 🙈#ingintahu #firstbaby

8 Balas

Ikut doctor, perlu pakai selagi tali pusat belum tertanggal. Ikut orang tua tua kena pakai sebab nak elakkan angin. Bagi pendapat saya, ikut doctor. Sebab bab bab angin ni, tak barut pun baby boleh kena... Macam baby saya 2-3 bulan tak pakai dah, sebab tak muat. Dia debab.

2y ago

terpulang pada individu. pendapat saya, baby pakai barut @ tidak pakai, sama je, banyak sebab boleh masuk angin. baby saya ni pun pakai barut, sebab orang tua tua kan pantang benda benda macam ni. saya ikutkan aje, tapi saya dah tak pakai kan sebab kesian ketat, berbekas, baby saya pun nampak tak selesa. orang tua tua, kalau boleh sampai berbulan bulan diorang suruh pakaikan barut :D ni pendapat saya ya :) saya respect juga pendapat orang lain