DF tapi period

Hai sy ada trbaca, normal kalau DF lambat nk period.Macam sy baby 4 bln lebih, sy dh period.pdahal sy fully df dan malam2 mmg rajin bg susu.Kan kalau prolaktin tinggi, haid xkeluar kan? Normal je ke? Sy risau...sbb nya, anak sy punya berat naik sikit2 (tp msih normal), agak kurus, najis mcm nmpk kuning hijau sikit (tkut baby dpt foremilk je)... Pdhl kalau menyusu xkurng 10min.baby ada sendawa. Sy df gap sejam atau sejam stgh....hormon susu sy kurg ke ek?

1 Balas

normal je awk period lps bby 4bln lebih....bkn semua org akan lambat period bila bf anak...dia bergantung pd hormon...jgn risau ok

5mo ago

oh okay..alhamdulillah kalau mcm tu..tq tauuuuuu 😭😭