Perut mengeras

Hai. Sy 22w++ preg tapi perut Sy kerap sgt rasa mengeras Dan bila dia mengeras tu nafss Sy jd berat. Ntah la. Hari2 akn rasa bnda ni cuma xtau normal ke x. Biasa shri tu ada dlm 4 5 kali mengeras.

5 Balas

saya pun sama, last time check up saya inform nurse n dorang cakap tu bukan mengeras tapi rasa perut penuh. bila dorang pegang perut memang perut penuh bukan mengeras.

2w ago

sya rasa perut penuh tu especially lpas mkn kan??.sbb sya kalau lpas makan rasa mcm perut tu tegang sgt .mcm penuh sgt .

Kalau sy,biasa mengeras sbb bby bergerak. Kene gosok2 usap perut. Bg bby tenang 😇

3w ago

ye. biasa kalau suami ada dia usap prut . LPs tu Bru ok. LPs tu jd balik ..usap balik

sama macam saya.. sejak masuk 21w ni perut kerap mengeras, kita jadi x selesa..

ye. kerap cramp jgk .nk kata sakit tu xsakit sgt . cuma xslesa

sis ade buat kerja berat ke? or kerja rumah? ade take a break?

3w ago

Sy xde buat pape. sbb preg kli ni mmg xleh buat kerja. xleh berjalan lama2 atau jln saja2.. CPT penat Dan kdg2 sampai 2 hri xbgn buat pape. just bgn utk kncing mkn mndi je