perut mengeras

assalamualaikum sy nak bertanya normal ke kalau perut kerap mengeras...mengeras dia tu smpai rasa tulang belakang..ada yg jdi mcm ni jgk kee...sy 35minggu

4 Balas

normal. tu lah contractions. tapi selagi tak regular atau kerap dalam 10 minit jadi 3-4 kali ke, boleh abaikan je dulu. banyakkan minum air. kadang dehydration boleh buat contractions ie muscle cramps.

5mo ago

terima kasih❤

Sama dengan saya, tambah lagi bahagian belah bawah rasa something🥹

Same here, 36weeks