PERGERAKAN BABY DALAM KANDUNGAN

Hai. Sorry nak tanya, pergerakan baby ni tak semestinya kicking kan? Kalau kita usap2 perut, then nampak perut macam bgerak² tu dikira sebagai pergerakan juga tak sis? Sorry tanya sbb firstmom.. lagisatu saya perasan baby sy ni kadang² ok je mendendang, kadang2 jenuh nak goyangkan perut utk tunggu dia tendang. Now dah 31w, mmg dah kena tanda pergerakan. Thank mommies.

2 Balas

Bkn tendang je…sebarang pergerakan bby boleh dikira..dia berpusing ke, regangkn bdn ke..asalkn ada pergerakan

ye dikira