Perut tak rase macam ada baby

Hai, saya dah pregnant 17 weeks. And still tak rase baby punye pergerakan. Kadang2 tu rasa macam betol ke ade baby dalam perut, baby okay ke dalam perut. Ade sesiapa tak ade pemikiran macam ni. Kakak saya cakap sebab perut saya besar tu yang mungkin x perasan kalau baby ade buat pergerakan atau apa2. #1stimemom

2 Balas

saya pun rasa baby bergerak pada minggu ke 20. ad yg detect minggu ke 24. normal sis. kdg2 perut org tebal, lmbat rasa. kdg2 prut org nipis, cpat rasa. kdg2 dh rasa tp xyakin tu baby brgerak sebb first baby. nti lama2 Pn boleh rasa. kiraan baby brgerak pun brmula 28 week. jgn rsau ya

4y ago

Mcm tuu, baik puan, terima kasihhh. Lega skit bler dgar 😊😊

puan dh pegi scan ke..? yg pntg baby sht.. 😊

4y ago

Belum pegi scan lagi, suami ckp nanti dlu sbb nak scan jantina skli.