Doakn sy ye

Hai smua... Sp ada pgalaman overdue kt cni bleh share dgn sy😊.. Kalau x bsalin jgk esok kna admit ward.. Doakn smua slmt n dmudahkn sgala urusan ye

Doakn sy ye
20 Balas

Sy hritu overdue seminggu. Baby lahir 41w. Sy pergi serah diri bbrp hri awal drp tarikh doc bg sbb sy rasa mcm nk dmm selsema dan baby pn gerak lembut2 je drp biasa. Dh pegi hosp of course la kena tahan. Alang2 dh overdue doc tlg bukakan jalan sekali la. Sakit jgk la bila doc seluk dan paksa buka jalan. Klu x silap membrane sweeping nama dia. Lps tu trus kluar 'show' dan darah. Dlm 4 kali jgk la kena. Then bila bukaan dh 2cm dh start rasa kontraksi. 3 hari tahan sakit sbb jln lambat buka. 2 mlm minta nurse cucuk ubat tahan sakit sbb xblh tdo. Then alhamdulillah hri ke3, tghri tu bukaan dh 6cm trus pegi labour room. Kul 5 ptg lahirlah baby boy sy secara normal.

Saya lahirkan baby overdue. Serah diri dekat hospital n kene induce. Insert belon and pitocin. Pitocin seriously no kidding intense sangat2 pain dia. Tapi after 8 hours still dilation 4cm xde progress. Baby da fetal distress terus kene emergency czer. Alhamdulillah baby n me selamat. Semoga dipermudahkan urusan mummy2 nak melahirkan. Inshaallah baby n mummy selamat.

sy haritu overdue 2hr..due spttnya 29/8.. pstu doc bg date kalau x brsalin nk induce 4/9.. 31/8 pecah ketuban kt rumagh n pegi hospital bru 3cm..kali kedua check dh 5cm.. tp jantung baby tiba2 lemah.. kne emergency czer ..huhu.. alhamdulillah lahirlh ank merdeka secara czer..

Hihi excitednya. Serah diri tu nnt maknanya induce la tu kalau baby ok. Think positive je Mommies & banyakkan buat squat bila dh masuk hosp, sgt membantu kekalau doc nk seluk dgn cm pembukaan. Semoga dipermudahkan okay 💪

Anak sung overdue..keluar air tuban masa 40w7d .ank no 2 sama juga bledding 40w5d..ank no 3 ngam² 40wks

due date 27/11 .. skrng dah 38w3d .... semoga dpermudahkan bersalin ye....doakan sya juga😊

sis ade curi tarikh ke.. kira tipu tarikh last period.ape2 pon sy doakan sis selamat bersalin

Allahumma Aamiin 🤲🏻 semoga kita semua dipermudahkan Bersalin , 38w 5h due sya 25/11/2020

3y ago

Same lh sis sya pun xde tnya lgi

aamiin.. semoga Allah swt permudahkan semua urusan kita brslin slmt ibu dan ank aamiin

sy skrg ni 39w 5d.. 22hb refer doc n thu trikh serah diri trus daa...#1stbaby