Kena admit awal

Assalam/Hi mommies, esok sya dah kna sruh admit..sya dah 39 weeks..contraction tu ada but not too strong..kna induce labour esok sbbnya air ketuban dah tggl sikit & placenta pn dah mature (x dpt bgi nutrient dgn baby yg scukupnya)..so doktor suggest induce labour..doakn sya dprmudahkn bsalin esok ya mommies..semoga sya slmt mlahirkn baby comel & sht walafiat..??

18 Balas

Wsalam.semoga dipermudahkan urusan bersalin.sy nk tanya mcm mana awak tau air ketuban kurang & placenta dah matang ye? Sbb sy pon dah 39 mggu. Check di kk last scan masa 36 mggu. Kira checkup weekly ni cuma cek mcm biasa.

5y ago

Masa scan tu..doc akan cek air ketuban & placenta bila dah start 38 weeks above. Dorg aq mention klu ada apa2 mslh..klu x mention means..everything is okay la tu..

Wsalam. Smg selamat dan dipermudahkan proses bersalin ye mummy..Aamiinn.

Amen...semoga dipermudahkan buat sis ,Dan doa kan semua nya baik2 aje.

InsyAllah smoga diprmudahkan smua urusan mummy n baby sihat...Amin

Semoga Allah permudahkan segala urusan insha Allah x ada apa

InsyaAllah... Semoga Allah permudahkan u ntuk sis bersalin nnti

Insyaallah semoga Allah swt permudahkan urusan sis..

Wsalam.. In shaa allah.. Semoga dprmudahkan.. Aamin

Semoga di permudah kan urusan bersalin awak nanti

Semoga dipermudahkan . Aamiin