Pengalaman stillbirth

Hai smua, saya nak tnya ada tak mommies sini yg ada pengalaman stillbirth dan hamil smula ? Korang pregnant semula lpas brapa bulan branak ya ? Sy dh msuk 7 bulan dh lps branak.. sy stillbirth tahun lalu msa usia kdungan 7 bln.. dan doc suggest utk rcang smula hamil slpas 6bulan.. cuma sy rasa takut dan trauma masih 🥹

6 Balas

yg penting sis dah rasa ready mentally, emotionally & physically. baby sy tak stillbirth, tapi meninggal sejam lepas lahir. saya csec, jadi saya gap-kan 18 bulan untuk heal physically. alhamdulillah dalam masa tu juga kami heal emotionally & mentally, bonding suami isteri lebih kuat & memahami. bila preggy semula mmg anxiety still datang, tapi manageable sebab kita dah prep diri dari awal. support dari husband sangat2 perlu.

sy stillbirth bb masa cukup bln.N doc Suh sy rehat Selama 2 tahun utk sy pulihkan mental n fizikal.tp sy x dgr ckp doc xsmpai brp bln sy peknen blk n x lama sy gugur 3 bulan.pastu sy terus gap kan hampir setaun lbh n alhamdulillah.apa pun sis kena jg mental n fizikal dlu utk bb seterusnya

sy tiada pengalaman,tp aunty sy melahirkan baby stillbirth masa due dah cukup. setahun lepas tu aunty sy pregnant lg, Alhamdulillah bersalin dgn baby sihat

take your time sis.. ble sis btol2 ready bru la cbe lg.. buat mse skg just jge kesihatan, jge emosi, jge pmakanan..

Hai,boleh saya tanya? Anak awak stillbirth sbb apa ya?

3mo ago

Sbb uri x normal.. tali pusat spttnya dduk tgah2 uri tp uri msa tu ditepi.. dktr kata baby x dpt nutrisi dan oksigen dgn baik..

amik masa.. semoga ada rezeki