FLEK COKLAT

hai smua ..normal ke awal kehamilan 5minggu nie keluar spotting coklat.. risau saya.. rezeki selepas 11tahun kahwin.. 😿

11 Balas

saya tidak arif nak kata ia normal atau tidak. sebaiknya puan rujuk ke klinik untuk scan. itu yang lebih baik. doktor akan beri nasihat yang sewajarnya. saya berpengalaman threatened abortion dan ectopic pregnancy. sekarang kehamilan yang ketiga, pernah mengalami spotting berwarna light maroon tiga berturut. alhamdulillah, baby selamat. hati-hati ya puan. semoga puan dan kandungan selamat.

Sy d awal kehamilan pn ada keluar mcm darah tp cair dn bwrna coklat dlm 2titis gitu.. masa tu xtau diri sdg pregnant tp sedar period suda lama xdtg. Igt kn tu tnda2 nak period sbb senggugut pn ada masa tu.. Alhamdulillah skrg dah 10w5d

saya nak share pengalaman saya, 13wk asalnye cuma spotting coklat . 15wk juga janin baby keluar terus .. better pergi spital utk cek . jangan anggap normal . lain orang lain kekuatan rahim .

terus pgi hospital kerajaan bhagian bersalin, dorg akn layan terus. ckp ad turun darah sikit. doc akn check dr bwh, kndungan . klau perlu, doc akn bg ubat

Apa2 pendarahan semasa pregnant adalah x normal sis. Boleh pergi klinik utk cek. Sy 4x gugur sblm ni.

jumpa doktor supaya kita lebih berhati2 lagi pulak dah lama menunggu ni kita mesti risau.

Terus refer emergency! Sy spotting coklat skit je ms 10weeks, 3 hari selepas tu terus keguguran.

semoga kandungan puan Nurul Izzaiti selamat..better apa2 p cek jumpa doktor..take care..

bahaya to tapi kalau dara sikit keluar warna pink2 tidak mera sangat normal lha

3y ago

Hai iya itu normal kalau sikit je ....tapi klu banyak sangat MCM datang bulan to bagus p klinik cek up ya sis semogah sihat² selalu kandunganya😘

boleh ke klinik sis. nak cpt swasta je