Bby 10 Bulan Belum Tumbuh Gigi Normal X

Hai.. Slmt mlm semua.. Sy nk tanya.. Bby sy dh 10 bulan tp still x tumbuh2 gigi. Lpstu kblkgn ni bby xnk mkn sgt.. Dua hari lps ad try bagi die bubur yg x di blend. Die xnk lngsung mkn. Lpstu harini mkn bubur blend semula. Masa tghri mkn abes stat ptg dh xnk makan semula.. Hmm.. Sy buntu.. Nk bagi die mkn ape lagi ye.. Any suggestion?

98 Balas

ank saya pn sama . umur 10bulan 17hari sekrang .. tp belum tumbuh jgk gg .. merangkak pn belumm .. meniarap pn masa umur 4bulan .. sekarang dh umur 10 bulan .. dia angkat2 je punggung tp merangkak blum lg .. macam takut2 .. normal ke ?

Hi, nak tanya, ibu kerap minum susu tak? bayi 10 bulan da boleh start kasi pasta, macaroni. ibu boleh masak campur dengan cheese, susu full cream milk. boleh juga kasi yogurt natural +buah . bagus bg dia calcium

bbrpa minggu lepas ragam anak sama mcm anak puan (10 bulan jugak umo anak sy)...xtumbuh gigi lg dn xmo mkn tp tgk minggu ni dh ada giginya...maybe sbb xnk mkn tu nk tumbuh gigi rsnya..ambil masa sedikit..

normal..anak sy setaon 5 bulan bru ada 6 batang gigi..dia start naik gigi masa umur setaon..masing2 baby xsama..😘😘mcm anak sy bercakap berjalan semua dah bole..tp gigi saja lambat sikit 😃

Anak saya harini 10bulan18hari .. gigi dah 8batang . Sibuk dok berpaut bediri shj kerjanya . Normal kalau blm tmbuh gigi . Kalau dh bnyk gigi mcm anak saya , kita digigitnya bila dia geram hehe

samalah anak saya 10bulan tak tumbuh ii lagi gigi, tapi dia suka menggigit jari dgn mainan ii dia😌tapi selera makan tuu ade cuma dia lebih suka minum susu berbanding makan bubur🥺

Try bagi snack baby …. Baby sy pn hri tu mcm tak nak mkn sgt saya pn pening d buatnya lps tu saya try buat kek kuih yg versi baby punya dia makan je kadang kena tukar2 menu

baby sy pun 10 bpn..masih xde gigi jgk.. doc ckp lambt tumbuh gigi..lmbt la gigi rosak .bby sy, sy dh suap nasi separuh lembik..so far Alhamdulillah..dia boleh hadam dgn baik

10 bulan tu da boleh bg dia mkn yg pejal..boleh try bg dia pegg biskut..Lmbt tumbuh gg . sbb dia xmngunyah..bubur bland kn kemam2 je telan..dlu nurse di kk pnh cakap...

anak saya dh nak msuk 11bulan . tumbuh gigi 4btg . dah start berjalan . cumaa nasi je dia kurangg makan . kdng 2suap je diaa nakk . kita yg risau tkut dia laparr