31weeks

Hai siapa sini kandungan dah 31 minggu? Pergerakan baby aktiv x.? Atau makin perlahan? Sy makin perlahan... Risau pulak..

12 Balas

mmg tjadi pd sy skrg sis ..sy dh 35w.. b4 ni dlm 1jam bby sy gerak, 2 or 3kali.. tp skrg 1 or 2 kali je dlm sejam .. tu pun kdg2 byk mgeras .. sy ada tnya doctor then scan smlm, so far xde apa2 mslh .. mcm sy mgkin sbb sy bkerja, so xfokus sgt grkkn bby.. kalau sis ragu2, sis blh je g klinik tnya doktor

Sbb makin besar n ruang makin kecik so makin slow tp masih cukup 10 gerakan, klu sblm ni kol1-2 dh cukup gerakan, skrgkol4 bru complete...biasa pg n ptg dia aktif, tghari dh slow...skrg dh 38w, mlm aktif, siang pg ngn ptg tghari mmg jd slow 😅

4y ago

Janji dia gerak n cukup 10x, kita as ibu ni kena alert slalu tu je...😊

normal sis sbb ruang makin sempit...tp pantau jg brapa kali prgerkan dia setiap hri.klu ckup 10kali ok la tuu..sy dah msuk 34minggu ni pn bby kurang gerak tp klu dah rehat mmg terasa jg dia berguling2 kat dlm tu😅😅😅

Sy plk ank makin aktif lg 2hari msuk 31w,makin rs menimbul2 ntah la ape yg timbul tp mommy cuba tangkap pastu eh laju die nyorok blk.tp mmg xdpt nk tdo skg sbb die byk tonyoh2 perut je skrg

Sy masuk 31w ke atas baby makin kerap bergerak sampai benjol2.. Org kata klu baby makin besar makin kurang gerak sbb ruang makin sempit.. Tp sy lain pulak.. 😂

Sama sy sis..makin perlahan..tp masih cukup 10x pergerakan...cuma skrg byk baby mengeras..dh 30 week

Puan catatkan carta gerak ank.gerak ank cukup x? Klu makin perlahan @ xckup, cuba pergi jupa dokt..

Tak pe dah slow asalkan dia cukup 20 pegerakkan tiap ari. Jgn x sampai harus pegi kecemasan ya.

sme dgn sye smpai naik risau di buat mye sebb dh biase dye aktif..tpi masih cukop 10 gerkn

Kadang-kadang sebab ruang dalam perut dah sempit. Tak muat nk bergerak 😂