Susu yang sesuai untuk ibu berisiko GDM

Hai semua..sy nk tnya..ada sape2 kat sini yg tgh mengandung tp berisiko tinggi untuk dapat GDM?..sy nk tnya..susu apa yg sesuai untuk diminum?sbb Doktor da pesan susu anmum x boleh sbb kandungan gula tinggi..

4 Balas

Saya GDM on diet. OBGYN advise untuk minum susu kotak full cream yang plain. Selain susu, amalkan pemakanan yang sihat. Elakkan junkfood, fastfood, processed food, kurangkan pengambilan gula dan yang paling penting ambil real food.

5mo ago

Sama-sama

cari susu full cream, selalunya tak ada added sugar. kalau susu tepung yang saya tahu, fernleaf. brand lain kena check ingredients.

5mo ago

baik2.. nanti sy cuba cari.. terima kasih krn sudi berkongsi.. 😊

Sy skrg GDM on ubat . So far minum susu HL je awk . Sebab . Sy amik anmum mula2 punca sangkut gdm 😂😂 hahah

5mo ago

doktor awal2 lagi da warning sy jgn ambik anmum sbb kandungan gula tinggi..takut sangkut GDM.. ramai jugak yg cadangan susu HL yg low fat original tu..so far sis minum okey ke?

Saya wktu mgndung ank ptama sgkt gdm jgk ... pakar sarankan mnm susu yg low fat

5mo ago

Ya blh sis asalkn low fat