Susu sesuai untuk ibu yang ada GDM

Hi, sy nak tanya susu apa yg boleh diminum utk ibu yg ada GDM ya? #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

13 Balas

smua susu awk boleh minum flavour original, ikut pada kotak yang disyorkan,doktor pakar pemakanan yang bagitahu, saya pregnant anak ke2, sngkut gdm, alhamdulillah saya minun susu anmum original, bacaan saya normal, saya gdm on diet, sehingga selamat melahirkn baby dh 4bulan, alhamdulillah, yang penting awk jaga makan, fahami ape itu karbo ape itu protein serat, supaya awk boleh jaga gdm awk,

pakar sy syorkan full cream/skim. sy beli yg mcm disyorkan dan mmg hospital kpj tu bagi. beli dkt shoppe taip brand cuppa. die ada coklat jgk. dua² bacaan gula tk tgi. sukat elok² ler jgn byk nau.. sy gdm on ubat met 1biji siang n malam.

Gynae I suggested full cream milk (plain). Tapi dia prescribe calcium pill jugak untuk I. So bukan hari2 la I minum susu. Nanti consult la dengan doktor awak. Minta advice doktor. BTW I was GDM on diet.

puan boleh try minum esp shaklee dia free kolestrol ,lpstu dia ada protein utk bntu bekalkan tenaga dn pembesaran bayi dlm kdgn..saya consume esp nie spnjng mngndung🥰

saya minum susu kurma kadg2 farmfresh kadg2 dutchlady.. sehari 1kotak kecil.. saya Gdm on ubat 3biji malam.. skrg 37w ok je ☺️

nurse kk tempat sy pesan any susu boleh cuma jangan minum Anmum sgt tinggi gula.

saya consume low fat milk jenama Al Maheera. Saya gdm diet control

saya minum HL marigold -gdm on dc -HB Low -kadang minum -farmfresh kurma-

susu full cream wakkk..dutchlady pon okey dh..sy hrtu gdm on metformin..

sy minum susu tepung jenama anglomac. tu GI rendah.