Direct feeding

Hai semua.sy nak tanya ibu2 ada tak cara nak bg anak direct feeding.anak sy sejak lahir,kena jaundis n admit nicu,pastu discaj dr nicu 2x,sampai sekarang sy dh nak habis pantang,anak lgsg taknak df.sy risau susu makin kurang.penah juga paksa df..anak muntah2.susu byk sbb tiap kali pam 6 ke 7oz blh dpt.tp kalau tak df kan blh buat susu makin kurang.ada tak ibu2 alami mcm sy..anak2 sblum ni semua df..sy buntu la..sy bangun setiap 3jam tuk pam

1 Balas

betul, saya pun ada masalah ni. endup susu makin berkurangan walaupun slalu pam

3y ago

tapi memang doctor advice saya dulu kena paksa juga. kadang2 baby tanak sbb susu kita lambat produce. dia dah biasa lajuu je