cepat kenyang normal ke

Hai semua..sy baru 19w..ada ke mcm sy rase xboleh nk mkn byk sbb perut rase penuh..kalau awl2 preggy cpt sgt je lpar tp skrg dh nk mlm perut tetap rase mcm kenyang.. normal ke mcm tu...

17 Balas

Aritu pun mcm tu jugak...mkn ckit je dah kenyang sgt😭😭...biskut seketul pun makan ckit2...😁😁😁lama jugak nk hbis Alhamdulillah skrg bole dah mkn byk ckit😁😁😁😁😁

sama lah..sy pon cmni..mkn mmg sikit je,nasik klau ambik spinggan mmg xkn hbis..klau g mkn kt kdai pon mmg xhbis..slalu suami la tukang habiskan mknn sy.skrg dh 23w..

Sme laa. .🤭 .kalo tlbh skit siap la. .abs buang blk. .pdhal prt 2 lapa sgt. .mkn skitt je mmpu. .ny da 32w. .lapa jgn kata. .tp ttp kne mkn skit2. .😅

Sy pn sama. 16week. Dlu1st tri xlalu mkn sbb asek loya je. Egatkn 2nd tri selera mkn bertambah so boleh mkn byk. Tp sama je xleyh mkn byk jgk skrg.

Mcm sy pulak bru 5w, tp perut rasa xslesa.... Normal ke tu? Nk kate sembelit bkn, lapar pon bkn... Xskit tp rse xslesa... Xde brlku pndrhn...

4y ago

Ooo ok2... Bkn ape risau jgk... Tkot pnykit lain ke ape😅mntk simpang la

Normal sbb baby makin besar & usus kite jd sempit.. So mkn sikit dah rse kenyang. Mkn byk boleh jd pedih ulu hati..

kita tbalik la sis ..dulu makan skit dh knyg smpai asyik trun je berat tp bila sy masok 2nd trmster asyik lapa je.. 😂

5y ago

Mcm tu pulak..haha..sy awl2 cpt btul lapar..skrg rase kenyang sokmo

Yee sis , sayaa baru 5week sis , makan sikit dah kenyang perut keras jee , pelik pulakkk ..

normal sis..cam sy pn cpt rsa kenyang jgk..mkn ckit pn dh rsa penuh perut..tp cpt lapar blk 😂😂

5y ago

Same la cpt kenyang tapi dlm sejam lapar balik ..

Many of my pregnant friends report the same sensations. So it should be pretty normal 🙂👍

5y ago

Tq zech..