hello

hai semua,siapa mommy yg ada kencing manis betul ke kena admit wad 38 mggu?

9 Balas

Mcm sy kandungan ketiga ni kne kencing manis. Doc kate disebabkan sy dah start on ubat kencing manis metformin tu so mmg kne awai 38minggu la. Cm adik sy x kne mkn ubat lg so dia leh tgu smpi 40w

5y ago

Kan. Faktor umur dan hormon kot

Sy pun sama Sis.. Doc pakar suruh Sy admit week 37/38..sbb sy Mmg Ada diabetes Bfr pregnant and on insulin 3x times sehari... Skrg baru 4month +...rabu ini baru nak pergi buat Buku pink pulak

5y ago

Sbb Sy under supervision by doc pakar... Doc suruh Sy pergi Lepas dia bagi Surat... Dan sabtu baru Sy dpt surat Dr pakar

Tu la mak mertua sy pesara JM. Dia pn terkejut doc bg ubat. Selalunya insulin dia ckp. Sy pun ikut jela doc suruh tu. Tp sejak consume ubat ni bacaan dh kurg la. X lebih 7 dah.

Gdm on diet tgu spai due date,(40 minggu) kalau xbersalin jg kena induce, kalau gdm on insulin mmg kena bersalin 38 minggu..

Sy ada masalah bp tggi .kene serah diri 38w(21.9) now 28w uisyhh nerbos.arap mudah lh urusan sy n baby..

5y ago

Ok selamat bjuang dear.xjauh tarikh kite

Sy gdm on insulin..skrg dah 35w..serah diri 30/7 ni..induce 31/7..nervous tak tahu nak kata..hehe

5y ago

Pernah induce ke sebelum ni sis?sy lun nebes jugak..17/7/19 ni jumpa pakar utk decide

Tak semestinya sis.. doc sy suh serah diri masa 40w utk induce..

5y ago

17/7/2019 ni jumpa pakar...tq sis

Saya pun ada kata

Haah. 38w terus kena admit.