Bergaduh dengan suami

Hai semua…saya ingin luahkan perasaan saya. Sejak mengandung suami mmg kerap cari pasal & bergaduh dgn saya. Saya ni pulak ada panic/anxiety attack since sebelum preg. Bila something triggered saya cth: bila suami gaduh dgn saya, Memang saya akan kena panic attack tu. Saya taktahu knp suami sprt tak ingin menjaga perasaan saya waktu preg ni. Dia kalau gaduh dgn saya, dia seperti berubah menjadi org lain (keluar perkataan kasar,merendahkan saya,memerli saya,melibatkan keluarga saya) seperti saya ni bukan isteri dia. Saya hampir tak mengenali suami saya sendiri. Saya baru berkahwin, belum smpai setahun lg. Sy kesian dkt baby sbb takut terkesan perkembangan dia kalau saya nangis selalu. Ada tak di sini, sudah berkahwin lama? Boleh bgi pandagan & nasihat tentang ni? Sy rasa sgt sgt sedih skrg dan penat sbb main emosi saya…sy smpai rasa menyesal dgn perkahwinan ni sehinnga sy lupa memori bahagia brsama suami krn semuanya hanyalah kekecewaan & kesedihan. #pleasehelp #ingintahu #sharepengalaman

20 Balas

Klau bergaduh rasanya normal sbb tahun² pertama prkhwinan bnyk sgt d uji..emosi org mngndung,,kna lgi sy dlu tnggl d rmh ibubpa..suami plak asyik p mmncing je time cuti..mlm pun p mncing.. tapi sungguh pun bgtu suami xprnah la memaki,,memerli,,apatah lagi tnggi suara..jenis dia brgduh dia diam...senyap xbrckp.. Bila anak dah setahun lebih,,kami pindah rmh..tnggl sendiri wlaupn rmh sewa.. skrg anak dh 2.. usia anak prtma 5 thun..anak ke 2 7bulan.. berbeza dgn kndungan prtama,,suami sgt2 prihatin.. yg prtama prihatin jga,,tapi ni lagi prihatin.. bergaduh sangat² jarang.. mngndung anak ke2 sy xpernah mkn hati..baby dlm perut pn sy tgh tdo suami p kacau².. brpantang suami yg jaga..hal² rmh suami yg urus..smpai ambil cuti utk jaga isteri n anak².. myb dh saling kenal sisi sebenar,,saling menerima kekurangan n kelebihan.. saling melengkapi,, sy pun dh kenal suami suka apa,,,xsuka apa.. suami pun sama.. skrg bila cuti lepak bawa anak bini...keluar mlm lepakk layan roti canai😆😆cuma bila dh ada baby kecik ney rehat² dlu lepak tgh mlm😆😆 Apapun kesimpulannya,,banyakkan berdoa sis,, solat jgn tinggal.. in sha Allah semua ok..

8mo ago

Doa senjata kita sis . doa baik².. in sha Allah dpt yg baik².. xda yg terus bahagia . semua pun akan diuji.. semoga Allah memberi rahmatnya utk kita.. Aamiin