Bergaduh dengan suami

Hai semua…saya ingin luahkan perasaan saya. Sejak mengandung suami mmg kerap cari pasal & bergaduh dgn saya. Saya ni pulak ada panic/anxiety attack since sebelum preg. Bila something triggered saya cth: bila suami gaduh dgn saya, Memang saya akan kena panic attack tu. Saya taktahu knp suami sprt tak ingin menjaga perasaan saya waktu preg ni. Dia kalau gaduh dgn saya, dia seperti berubah menjadi org lain (keluar perkataan kasar,merendahkan saya,memerli saya,melibatkan keluarga saya) seperti saya ni bukan isteri dia. Saya hampir tak mengenali suami saya sendiri. Saya baru berkahwin, belum smpai setahun lg. Sy kesian dkt baby sbb takut terkesan perkembangan dia kalau saya nangis selalu. Ada tak di sini, sudah berkahwin lama? Boleh bgi pandagan & nasihat tentang ni? Sy rasa sgt sgt sedih skrg dan penat sbb main emosi saya…sy smpai rasa menyesal dgn perkahwinan ni sehinnga sy lupa memori bahagia brsama suami krn semuanya hanyalah kekecewaan & kesedihan. #pleasehelp #ingintahu #sharepengalaman

20 Balas

Assalamualaikum sis. Saya dulu masa pregnant anak 1st pun mcmtu kerap sgt gaduh. Normal awal 5 tahun perkahwinan huru hara. Lagi2 bunting pelamin. Ekonomi tk stabil lagi. Selalu gaduh & hampir runtuh rumah tangga. Lpstu saya dekatkan diri dgn Allah. Banyak solat, ngaji kalau boleh niat khatam alQuran. Jadi kita tak terlalu fikir tentang emosi, hati & hal dunia. Hati pun jadi lebih tenang & sabar. InshaAllah hati suami juga akan lembut juga sayang pada kita. Anak dlm rahim pun tak stress. Cari Allah, inshaAllah Allah akan bantu kita ❤️ semoga istiqomah

8mo ago

harap2 cmtu sy butik pelamin bru sebln kahwin