ingin bunuh diri

hai semua..saya baru lepas bersalin anak ke2..saya nak tanya pendapat semua..masa tengah mengadung dan dalam pantang seminggu saya ada perasaan ingin bunuh diri dan ingin bunuh suami dan ank2..saya dh pengang pisau masa tu..dan sekarang perasaan tu muncul lagi .bila saya kawal badan saya akan mengigil dn ketakutan..saya ada bagithu doc..tapi doc kata normal sebab lepas bersalin..tapi saya ada yetbaca banyak kes macam saya😭😭😭..saya suri rumah dan pjj dengan suami..dan saya xboleh dengar anank menangis terlampau lama dan kejap2 merengek.saya akan jadi nak marah je..bantu saya semua😭😭😭

17 Balas

nurse datang rumah cek lagi tak? if ada bagitahu dia. if dah tak datang rumah puan masih kena gi kk kan, tolong cerita kat nurse jgk.. bagitau nak jumpa doktor

9mo ago

baby dah 3bulan..saya dh jumpa doktir..dia cakp normal

please communicate with your husband. sy rasa awak penat. xcukup rehat. awak xde masa utk diri awak sendiri.

9mo ago

wow pndai nye anak sulong sis..sye penah tgk vdeo kt ig (oversea), mak tu ade anxiety, so dye explain awal2 kt anak sulung dye ape yg akan jd n ape yg anak sulung dye perlu buat.. ble anxiety attack, anak sulung dye bley tenangkn dye.. n slowly mak tu ok.. mgkin sis bley cbe pesan kt anak mcm tu..

seek for help. pergi kk, jumpa dktr cerita everything from A to Z. they will refer to psychiatrist dkt hsptl.

9mo ago

saya jumpa kk..baru je bebetapa hari yg lalu saya jumpa doktor tapi selepas jumpa doktor saya rasa mcam xada apa2 perbezaan..

Bahaya juga postpartum ni ... awak ada keluarga terdekat ke ? atau kwn2 ... mnta tolong siapa2 teman awak . sian awak

9mo ago

famly sy..memng abg akak semua mintak saya duduk dengn mak dn adik2..tapi baby saya alergi xboleh panas dan berpeluh..nanti gatal2 dan naik ruam..naik ruam sekjp..nk hilangkn lama..tu sy amek keputusn balik rmh sndri..

Semoga segala urusan awak dipermudahkan Allah..

9mo ago

terima kasih😊😊

ingat Allah.

jangan duduk sorang2 ya

9mo ago

rumah fmly saya dekat..tapi saya memng suke bersndrian dri bujng lagi..bila dah khawin n ada ank..sy pun lebh suke duduk rmh..