Kahak baby 11bln

Hai semua..nk tnye mcm mne nk hilangkan atau kurangkan kahak anak dlm tekak..kesian tgok dia..nafas ade bunyi plus ade hingus sekali..

18 Balas

Saya memang selalu jumpa kan anak dengan dr specialist paeditric dia di gleneagles hospital. Only sharing, bila ada hingus , pakai sedut electric pun okay. So , jangan hujung hujung sedut. Masuk je dalam hidung dia and sedut hinguss tu . Kalau kena admit hospital lagi la, masukkan tube dalam mulut and sedut lagi. So sedut electric sangat berguna and WAJIB BAWA DI MANA PUN KITA BERADA. So setiap kali dia mcm bersin ke, dia keluar hingus ke, ha amek masa buat sedut tu kat dia. Baloi. At the same time, my advise is jumpa doctor pakar paeditric minta advise ubat apa untuk anak punya hingus dan kahak. Saya memang dah siap AID KIT UBAT satu set untuk anak. Bila ada hingus sedut. Memang dia akan nangis macam menderita. Tapi sebenarnya itu terbaik untuk dia. So,Saya tak pakai apa minyak ke apa apa ke . Sebab baby kan. So saya tak suka memandai mandai buat pada anak. So ikut rutin and advise doctor pakar paeditric innsyaAllah akan sembuh.

1y ago

boleh sharing aib kit ubat apa ye?