cabut gigi

hai semua..nk tnya kalau tgh awl2 preggy,boleh ke cabut gigi atau mkn ubat yg doc gigi bagi..sy bru 8w,tp semua bnd jadi xde selera nak mkn,sbb gusi bengkak,kalau xpaksa mkn,kesian kt bby?..

2 Balas

Biasa nya dr suggest second trimester baru boleh cabut kalo nak cabut..kalo ubat pun boleh makan panadol je la..ubat lain biasa dr tak suggest utk momy preggy mkn..

5y ago

Tq sis 😁

Kalau doc tahu sis preggy masa ambil ubat..ubat tu selamat utk d makan

5y ago

Aah doc tau preggy,tp xberani jgk nk amik sbb takut ada efek tibe2 😭