9 weeks pregnancy,upt positif tapi scan tiada kantung bayi

Hai semua,nak tanya adakah normal sekiranya sy cek sebanyak 5x test upt dan result double line. Then bila sy cek Scan, tiada kantung bayi.Malahan terdapata cyst 1cm dlm rahim sy.Adakah yg pernah mengalami situasi seperti sy?

15 Balas

Oh pernah jadi. Scan klinik ckp ade cyst instead of pregnant. Doctor bagi ubat ape ntah tapi x makan pon sbb instinct tu kuat nk pegnant. Then tunggu jugak after 1 month check upt lagi and use clear blue lagi still x pegnant. Then cerita dgn kakak pasal symtom semua tu die suh check guna guardian pregnancy test je. Bile test double line keluar terus g klinik lain check tapi x nmpk heartbeat lagi cume ckp yoksac je ade. Kene repeat scan. 1st scan pon ckp yoksac je. Then repeat lagi after 1 week still sama. Rasanye 3rd scan baru start nmpk kantung and baby. Jadi cuba positive dlu la.

1y ago

thanks akak...semoga sy pun dpt rezeki tahun ne dpt baby...sy still berjaga2 dan layan diri sy sebagai perempuan mengandung.Semoga semua baik2 sahaja