Gastrik menyerang

Hai semua. Usia kandungan baru 7 minggu tapi saya diserang gastrik. Pergi farmasi mintak ubt gastrik utk org mengandung. Mereka bg ubt gaviscon. Boleh ke mkn gaviscon bg ibu mengandung? Saya cuma perlukan kepastian dan pendapat. Terima kasih semua

14 Balas

Saya tak sure , tapi lain orang lain badan reflex , ada yg serasi dan ada yang tak . Sis boleh rujuk doktor swasta mahupun nurse kk . Macam saya gaviscon tak serasi , makin sakit rasa gastric tu sebab beli di farmasi tengok ramai syorkan tanpa rujuk doktor . Lepas rujuk dapat ubat angin biasa dan makan baru okay .

2y ago

baik. sbb farmasi tu syorkan gaviscon tp tk boleh double action katanya..trima kasih