twin

Alhamdulillah..20week baru dpt tau prgnt twin..mommy2 yg ade twin MCDA blh share tak pengalaman delivery?

45 Balas

Saya pun 24w baby no 4&5..so far doc blom bgtau nk drliver nnt mcm mna tp dia kata kita tggu smpai “masa tu sampai”..sbb no 1-3 semua normal so buat masa ni xde apa perlu ibu risau lagi..saya cek kat kk dan hospital besar (due to MCMA twin), dua2 pun xbgtau apa2 lagi..btw saya sndri pun kmbar tp kmbar xseiras and abg kmbar sy pun baru ni dpt twin juga baby no 2&3..bak kata mak saya skrg kumpul cucu pulaklah dia..

5y ago

Owh..biase klu checukp 2mgu sekali ke? Twin 1 kantung ni risiko tgi..mcm sy twin mcda ade tak risiko utk terbelit tali pusat?

alhamdulillah sis...sama la jugak dgn sy twin MCDA.. br 12 wks... sy ada jugak baca dr blog ibu2x yg ada experience bersalin twin ni... ada yg normal... ada yg czer... tp rata2x yg twin ni deliver dlm week 36 @ week 37... tp apa2x pun kita yg pregnant twin ni kena always positive & doa byk2x bila bersalin nanti semuanya mudah & selamat. .. 😍

Tahniah .bestnya twin..ada dpt mimpi atau tanda lain ke sebelum tahu twin masa memula preggy selain perut nampak besar ya? Tak sangka kan 20weeks baru nampak..keajaiban Allah Taala.. Tahniah sekali lagi buat ibu dan bapa baby twins ..

Wahhh 😍😍😍 best nya korg yg lalui moment indah ni... Alhamdulillah smoga sis n bby sihat2 shja... Doakan sy jg spya dpt mrsa apa yg korg rsai 😔

Tahniah sis, sma dgn sya twin MCDA skrng umur twin sya dh 9thn... Alhamdulillah spnjang ngndung n melahirkan sgt la mudah, brsalin msa 36w

Alhamdulillah, tahniah sis. Seronoknya dapat twin, doakan saya juga ye. Teringin nak twin. :) semoga semua dipermudahkan ye sis. Take care

Alhamdulilah nak tanya sis bersalin normal atau czer ya.. Sbb sy dr suruh pilih n sy binggung amat nk pilih apa 😭

Wahhh bestnyee..sy skrg bru nk.msuk 19w scan nmpk satu..hrap2 scan 20w nmpk twin laa..nk sgt twin.. 😍😍😍

wahhhhh bestnyaaaa... doakan sy nanti next baby ada rezeki twin jugakkk 🤭

Bestnya😍. Congrats!!!. Sblm tu tk nampak ker?. Apa rs bila mengandung kembar?

5y ago

Aah,sebelum ni scan cume nmpk 1 je.. alhamdulillah, suami paling happy