Sakit perut (10weeks)

Hai semua.. sy bru balik kenduri.. perut tak tahan makan lauk kenduri...jadi cirit birit dan memulas2..saya nak tanya.. mcm mana nak kurangkan rasa sakit perut yg memulas2 ye? Ada petua atau ubat ke yg sesuai untuk prgnant awal kehamilan ni?

1 Balas

Boleh cuba minum yakult. Ada sekali sy tersalah makan, start rasa mcm food poisoning. Suami suruh minum yakult, tak lama lepas tu elok dah perut.

3y ago

oh yakult boleh ya sis minum masa 1st trimster ni ? sy tak tahu.. ingt tak boleh minum.. kalau sis ckp cmtu..boleh la sy try.. terima kasih :)