Petua Sakit perut cirit birit

Hai mom,sy dari semalan sakit perut tapi bukan sakit sangat lah memulas kdg².masa memulas trus rasa nak cirit birit...ada apa² petua tak.boleh makan ubat sakit perut tak...

5 Balas

sy pon kerap sakit perut cirit birit. gii klinik nanti dia bagi ubat and dia akan bagitahu berapa kuantiti perlu ambik. selalu nya kalau pregnant sikit je ubat dia bagi. jgn terus minum je tauu ubat sakit perut yg kt rumah sbb doc pesan kt sy bkn semua ubat sesuai utk pregnant mom kena mintak nasihat doc dulu

Pergi klinik/hospital. Tak boleh makan sebarangan ubat. Mesti dapatkan ubat daripada doktor atau pharmacist sahaja.

pergi klinik sis mcm sye cirit-birit,,lpstu doc bagi ubat gelugus,, alhamdulillah 2hari tu dh ok

minum air banyak2 sis, cirit birit boleh jd sbb dehidrasi

Sy minum air garam (ORS) tu je..