risau..mohon doakan baby sy cukup bulan ye...

Hai semua... Sy br 24w tp ramai sgt kawan2 kata nmpk perut dah turun ke bawah.. Sy tkt sgt.. Hrp xde la berulang sejarah baby premature.. Ada ke cara naikkn perut.. Hihi.. Mmg xpernah dgr lagi org naikkan perut? sy cuma nk mohon mommies semua doakan sy dpt bersalin normal ikut due date.. Moga2 baby cukup bulan.. Aamiin..

10 Balas

Agaknya yg ny mmg perut mumy pattern gittu tak. Jenis kea bawah mcm perut sy. Time 7bulan ada org ckp perut sy da jatuh, tak lama lg bersalin la tu. Tp alhamdulillah, da 8bulan lebih elok jea. Mmg jenis perut jatuh tu mcm perut sy huhu 😉

5y ago

Anak 1st dulu mmg nmpk sgt ke bawah.. N lahit pon 31w.. Tu yg sy risau.. Yg 2nd xingat perut camana.. 😂😂 yg ni mudah2an xde la kuar awal mcm abg die.. Aamiin.. Sy cube positif juga mmg jenis perut ke bawah ni.. 😊

Sy td pon bru lepas checkup.. Sy dh 28 bln.. Misi ckp perut sy pon dh kebawah jgk.. Fikir baik je sis ☺️ tp sy mmg dri awal perut mmg kt belah bwh2 je.. N scan2 ank laki in shaa Allah. 😊

Sama ngan sya gak sis.. 30w ramai y ckp perut k bwh da.. bila tny doc and nurse mereka ckp blum lgi ni.. npk perut k bwh sbb lemak kat prut tlalu tebal 🤣🤣🤣😂😂😂

5y ago

Aamiin.. Mintak dijauhkan drp kene induce la kene ape2 kan.. Moga2 baby keluar naturally je.. Sis lg 7minggu sy lg 14minggu debar.. Lps 37minggu br boleh tarik nafas lega.. Baby dh full term..

Oh saye pun time preggy prut awal sgt trun. bawa jumpa bidan indonesia naikkan prut .time jumpa bidan tu prut dah 7bulan lebh ..

5y ago

Owh mmg ada ye sis boleh naikkan perut.. Ingatkan uri je.. Tp nk cr bidan yg pandai tu yg susah.. 😊 sy nk cuba juga tq sis.. 😊

Sy pn perut ke bwh jgk...tpi alhamdulillah bby bump sy aktif n sehat 24weeks 1day😊...ank yg no4😘

5y ago

InsyaAllah...Aaminnn

Sis saya 26weeks. Perut pun kebawah. Semua ckp baby boy. Takda yg ckp premature. Jgn stress ok. Fikir positif 😊

5y ago

InsyaAllah.. Kene fikir positif.. Sy pon rasa mcm boy ni tp buat detail scan haritu scan girl😂😂 tq sis.. 😊

Dgr ckp doc sis.. jgn dgr ckp org.. tenangkan diri.. jgn fkir bukan2..😅 inshaAllah..

5y ago

Aamiin... Tu la kene positif je ni.. Tq sis... 😊

Misi ckp lagi ikut jenis perut masing2

5y ago

Itula.. Sy cube positif juga.. Hrp mmg pesen perut camni.. 😊😊

Mee too perut kat bawah..28week

5y ago

Hm..sama lah kita tu sis..jenis perut ke bawah..pinggang panjang dari kaki..sebab tu ruang banyak kat atas😆kan sis..

Doa baik2 je. Aslkan doc ckp ok