placenta previa

Hai semua.. sy baru lepas checkup dgn pakar o&g dan disahkan dgn marginal placenta previa.. skrg 33mggu.. doktor kata dah uri da takboleh naik lagi da kalau kandungan da 30++minggu.. nnti 36mggu kena admit pulak.. risau ade, takut pun ade. Seboleh2nya sy nak elak dr czer.. ada siapa2 berpengalaman dgn masalah yg sama tak? Ada cara nak naikkan uri ke atas tak?

1 Balas

Saya pun macam tu dulu. Saya banyakkan doa & sujud lama2. Pujuk uri naik ke atas. Saya baca doa nurun nubuwwah..alhamdulillah ok, boleh bersalin normal. Tapi kena induce la. 38 weeks dah bersalin.