berapa lama sore breast lepas gugur?

Hai semua. Sy 15/7 gugur kali pertama dan 1/10/19 gugur kali kedua. Masalah sy minggu ketiga lepas gugur kali kedua, breast sakit kt area atas mcm area kelenjar susu. Jd sy ingat mungkin jd sbb hormon nak settle. Lps seminggu lebih sy pon period. So bile period breast tak sakit dah. Tp 3 hari lepas habis period tu breast ni sakit balik camtu. Mak saya kata normal breast mcm tu. On off. Betul ke? Ke sy perlu risau sebab lain? Sakit ke ape?

1 Balas

Nk lbh thu awk g check klinik tye doctor sis. Btw klau blh lps gugur awk jark kn dlm 6 bln ke atas or setahun br la rahim ok utk pregnant lagi. Sy dlu pon pnh gugur dn sy gap kn setahun br rangcang utk pregnant. Alhamdulillah dh de sorg ank 😊 Just sharing bend baik sbb rahim tu nk pakai seumur hidup so jage la elok²

4y ago

Yea ke awk...sbb sy dlu Doctor dh pesan awl²... Bgus la cm tu 😊