TTC -trying to conceive

Hai semua.. siapa² yg selalu rujuk calendar ni untuk cubaan hamil. Boleh share pengalaman?😁 Nak tanya. Kalender ni memang tepat untuk masa ovulasi kita? And memang berjaya hamil ke kalau ikut kalendar ni?😅😅 #imattcian

TTC -trying to conceive
27 Balas

kalau period regular & kita tahu simptom bila kita subur mcm makin bernafsu or keluar cecair mcm putih telur tu, kalendar apps ni boleh dijadikan sbg rujukan. Sy guna apps ni juga masa TTC & selalu bila dia mark tgh ovulasi tu sy lebihkan 1-2 hari ke depan & ke belakang utk bersama suami. Alhamdullilah, mengandung ☺️

Sy ikut kalender ni gak. Tiga kali lekat tu mmg try ikut tarikh ovulation kat kalender tu. Doktor pon tanya sy ada buat ape2 rawatan ke atau spontaneous sbb senang betul lekat walaupun baru je gugur. Dia akan kirakan skali walaupun kitaran haid sy panjang dr 28 hari. Tp betul2 masukkn tarikh period kat kalender.

boleh guna kalendar ni if period teratur...tapi kena ambil plus minus 2 @ 3 hari..contohnya kalau dalam tu cakap ovulasi 15hb..ovulasi sebenar mungkin akan jada dalam tempoh 13-17hb..boleh bersama pasangan setiap 2 hari sekali..boleh verify guna opk..saya punya tak lari jauh..

2y ago

makasih sis atas informasi baik ni. 🥰

sya guna calender ni ja sb priod sya ontime , waktu subur pn tgk dlm calender tuja pstu amalkan folic acid, sya dn suami mkan ygtu. jenama GNC 800mg . byk feedback elok2 . sya doakan awak dikurniakan zuriat satu hr nanti InsyaAllah mudah2han aamin 🤲🏼

2y ago

Aminnnn sis. tq🥰

Ada yg tepat ada yg awal, bergantung pada kitaran haid yg lepas.. Sebelum nie sy follow calendar nie dan buat kiraan sendiri.. Alhamdulillah sekarang sy dah 30w++...Semoga ada rezeki dan dipermudahkan.. Aamiin

2y ago

aminnn... tq sis🥰 moga sis & kandungan sihat selalu

Calender ni tak tepat. cuma dia boleh estimate bila time ovulasi tu. KLau nak tepat guna opk. Dpt double line, terus on. Jgn tunggu2. Slain opk, kalau ada kluar lendir eggwhite, dah boleh ons dah.

2y ago

makasih info bagus ni sis.🥰

kena guna opk kalau nak tepat . dulu saya pun ikut apps P.C ingatkan tepat waktu subur . rupanya tak . bila buat opk alhamdulillah 2 bulan dah lekat ☺️

Hi boleh ikhtiar pakai ni atau opk. Kalau pkai kalendar just bersama right after period smpai la cd18/19. Tgk ni circle puan mcm regular

2y ago

ya sis. Aminnn.. moga ada rezeki utk kita.🙏🙏🙏

sy guna ni dan opk utk tahu waktu subur. memang sama waktu subur opk dan app ni. alhamdulillah rezeki kali ni guna opk n app ni

Kalau jenis period yang teratur, tak ada masalah nak rujuk calender ni sis. Sebab sy pun guna calender ni jugak utk pregnant. 😊

2y ago

doakan moga sy ada rezeki sis semua. moga mom² semua sihat bersama anak²..🥰