masalah tidur 3rd trimester

hai semua. siapa yg ada masalah tidur 3rd trimester ni? sy sekarang masuk 35 week. susah nak tidur sbb tak dapat position yg selesa. dah cuba sendal bantal still sakit rasa macam kena tarik ke tepi semuanya. perut & organ² semua 😅. sebelum ni pun mmg sendal bantal tpi sekarang mcm dah tak jalan cara tu. satu²nya waktu yg sy tidur is TERlelap kejap² masa buat kerja kat office. harap ada sesiapa boleh share tips. sebab risau ada effect kt baby je 🙏#1stimemom #pleasehelp #advicepls

3 Balas

Rasa tertarik tu mcm kita ngiring ke kiri baby pun ikut jatuh ke kiri kan? Kalau kanan pun ikut ke kanan kan? 😂 pastu mula rasa lain mcm kat perut bila nk lurus bdn semula/bgn. Tido la position apa yg sis rasa selesa pun mcm sy mmg terlentang jela mampu sbb kalau mengiring rasa habis jatuh segala benda dlm perut ni pastu bila nk bgn dah susah…doktor pun ckp ok je

2y ago

ye betulll.. kena cuba lagi lah cara lain. maybe kena tidur duduk je lepas ni 😅

Normal tidur tak lena hujung2 ni. Ada dlm tap ni dinyatakan sbb2nya. Sy pun selalu je tak lena tidur dah hujung2 ni. So solution sy, sy tidur siang. Sbb sy kerja office hour start 10am, so lepas syuruk sy tidur. Then balik kerja pn kadang2 tidur kejap 🤣

itu normal wak dah masuk 3rd trim ni sama la saya malam2 nak tidur amik masa nak lelap yg penting masa mula baring kena ngiring, jangan baring melentang or meniarap tu yg bahaya kat baby