Proses gugur

Hai semua. Saya skrg dalam proses gugur sebab kantung kosong dan dah 2 kali scan. Dan smlm 12w4d ada keluar darah sikit dan pergi hospital, bila check darah tk byk keluar dan bila scan bawah doc cakap saya gugur sebab kantung mengecut jadi kena siap sedia untuk gugur atau cukup masa kena d&c. Skrg ni keluar darah sikit² macam hari ke 4 5 period tu just pakai pantiliner. Nak tanya yang ada pengalaman gugur, 1. Berapa lama amek masa untuk kantung/janin keluar? 2. Berapa lama darah nifas? 3. Mengandung selepas gugur amek masa berapa lama? 4. Kena tunggu period dulu baru boleh mengandung kan? Terima kasih semua.

8 Balas

Based pada exp saya, patutnya sy 10w2d tp saiz kantung 7w2d. Sehari lepas scan sy ada keluar darah sikit, pastu 3 hari lepastu sakit perut sgt and kantung keluar sendiri. Sakit perut mcm senggugut tp lagi sakit. Darah nifas sy harini hari 14 dah tggl sikit sgt dah mcm hari ke 7 period. Soalan 3 & 4 tu sy tak pasti.

1y ago

okay thank you sis share pengalaman. saya harini masuk hari ke 4 darah sikit2. takde rasa sakit perut / senggugut lagi.