Alami keguguran

Assalamualaikum..nak tanya berapa lama yea..nak tunggu darah keluar,saya alami kantung kosong ada perdarahan skrg ni..belum lagi ke hospital tggu scan dcter dua minggu ni,ada kah patut sy hospital terus untuk cuci..pertama kali gugur.. #ingintahu #bantusharing

5 Balas

Pengalaman sy keguguran pertama. Pg emergency kena inject tuk bantu gugurkan darah d rajin tp xda kena bg appointment seterusnya. 5 hari sy berdarah. Full pad tukar 3-4 sehari. Sy ingt normal.kemudian Sy sakit sangt bhgian rahim. Sy kena tahan d wad. Sikit masuk icu coz detect jangkitan kuman sda smpai di hati coz kuman masuk melalui dinding rahim yg terbuka(not complete miscarrige)...alhamdulillah umur masih panjang. Kesimpulannya kena jumpa dr. Untuk pastikan complete miscarriage klu x complete kena cuci.

alamakk. awak, g je pac jmpaa doc. xmo laa tggu. xkn nk tggu 2week tu jugak. pegi je check ya. nanti doc akan check os tu semua, scan semua. if btul keguguran, doc akan tgk dh complete ke belum. klau belum, nti doc bgthu mcm mna.. mcm sy bleed xbyk pun terus g jumpa doc utk scan tp mmg dh complete misscarriage.. pegi je ye jumpa doc.. semoga dipermudahkan urusan sis🤲

Dr bg masa dua minggu untuk kantung turun sendiri ke? Sy mcmtu, kalau lepas 2mggu tk turun Dr akan bg ubat and kalau tk turun jgak D&C. Tpi hrini darah tengah turun tp kantung belum. Nanti bila saya rasa kantung dah keluar sy pegi scan cek dah complete keluar ke belum

sis turun darah berterusan atau sekali je?

terus ke hospital..bahaya jika dibiarkan