Sakit dari pinggul sampai kaki

Hai semua. Saya sekarang pregnant 25mggu. Sekarang duk sakit belah bontot yg bawah ni, pangkal paha, pastu kalau solat, nak berdiri je mesti betis semua duk tarik urat2. Sakit sungguh, jalan pun dah mula nampak macam penguin. Tapi kalau kira 25w tu masih awal lagi, sy ingatkan proses ni mula berlaku 30+w ke atas. Adakah normal? Nak tido malam pun susah. Ngiring kiri pon lenguh, kanan pun lenguh. Ada cadangan x macam mana nak hadapi situasi ni? Ada lagi 3bln lebih nk due ni?

5 Balas

sme la ngn sy sis... mgkin sbb byk wt kje atau byk brdiri... tu kaki cpt lenguh... sy guna magnesium oil... boleh kurangkn sakit... beli kt farmasi... hrga mhal sikit la..

Sama jg.. Sejak buat stretching & byk jalan ni.. Mcm dah kurang sakit tu. Tak seteruk dulu

cba malam2 rendamkan kki sis dgn air suam cmpur garam spya pengaliran darah tu lancar.

Sy yg 18w pun dah rasa mcm tu..

Normal je