Bila rasa tendangan pertama

Hai semua ! Saya preggy mommy 20weeks. Boleh share tak korang bila tendangan pertama baby yang korang rasa ? First time tak pernah rasa lagi.

15 Balas

1st baby saya rasa masa 20w.. tu pon halus.. masuk 22w terasa kuat dah.. skrg makin kuat.. kalau kacau2 perut sikit ditendang/geraknya dia..minum air sejuk..mkn aiskrim..mkn coklat . auto dia gerak2..mkn yg sdap pon sama..suka lah tuuuu

second pregnn ni 12w dah rasa jentik2 mcm tu..time nk tido rasa la..klau ptg mgkin xrasa sgt sbb kita bnyak gerak2 kn..klau mlm nk tdo akn rasa la mcm geli2 gtu😁yg first xigt..

first pregnant xperasan bila start rasa tendang 😂, yg second ni 18w hari tu da rasa halus² ,skrunk dah 26w tendangan,gerakan tumbukan kemain aktif n makin kuat 😆

inshaaAllah sminggu lg rasa la depends pada bdn msing2..nnt dh rasa memg perasaan yg sukar dignbrkan..sya 17w dh rasa ..skrg dh nk msuk 22w alhmdulillah mkin kuat

Saya skrg preggy no 2, masa 16weeks tu dah rasa.. Skrg 19weeks makin galak dia belasah perut mak dia sampai kdg nak tido pon tak nyenyak.. 😂😂

alhamdulillah saya dh rasa seawal 13week, skrg tgh 17week ...rasa dia mcm geli2 ngilu gitu..slalu rasa masa baring terlentang atau tgh mkn

sy start rasa 16 weeks....skrg 30 weeks....mcm ninja dh..kdg siap buat vibration kt dlm...😅

13w 4d😋🙆🏻‍♀️ skrg dh 19w mmg keja dia godek2 jelah perut mumy ni😂

Sy 19week dah rsa area pusat dah.. Skarang dh 27minggu lg aktiv dia

sy ank prtama 13week no 2 16week no 3 18week