Check bukaan berapa cm

Hai semua. Saya nak tanya. Kalau kita nak check bukaan dah berapa cm kena pergi hospital ke? Sebab saya dah 39w5d. Tapi still takde tanda2 nak bersalin lagi. #1stimemom

8 Balas

nnti checkup klinik.. sis kena tnya dktor sana.. slalu nya klau xde tnda² tu memang baby xnak keluar lg.. kalau overdue dktor akn masa smggu rasanya utk tnda² dtg.. kalau xdtg juga slalunya kena induce lar nk pksa beranak.. wktu skarang ni sis kena byak exercise.. buat squad.. bnyakkn brjln² utk natural induce.. smoga sis dpermudahkn sgala urusan