Check bukaan berapa cm

Hai semua. Saya nak tanya. Kalau kita nak check bukaan dah berapa cm kena pergi hospital ke? Sebab saya dah 39w5d. Tapi still takde tanda2 nak bersalin lagi. #1stimemom

8 Balas

pengalaman sy la. wktu check up,doc akn tnya,ada rasa mengeras or contraction x. sy ckp ada sikit2. dia nk cek bukaan. sy xmau.🤣 sbb time tu bru 38w kot. kalau mak kita bersalin 39w ke atas,in sha Allah kita pon mcm tu jgk. ada yg 40w. skrg ni awk just pantau rasa contraction yg kerap je. sbb sy xde pecah ketuban. dia mai contraction kerap,dtg emergency,bru nk urine,dh keluar darah. doc yg pecahkan ketuban sebelum masuk LR