Kerap sakit perut

Hai semua , saya nak tanya ibu ibu yang lain , saya baru first time mengandung .. masa 1st trimester kandungan dalam 5 - 7weeks .. anda ada rasa sakit perut tak ? Sakit perut macam angin , macam nak senggugut .. sakit yang kerap , setiap hari rasa sakit tu .. sekarang saya kerap rasa lapar , dan sentiasa sakit perut , saya nak pegi rujuk doktor , sy sibuk bekerja . Cuti pon belum ada lagi .. tolongg jawab ibu ibu yang ada pengalaman .. terima kasih :)

4 Balas

Mcm gstrik tu..jaga mkn je..kurang kn dlu y goreng2..pds..sy mula2 pregnant mkn bubur nasi je..ikan rebus gn nasi..sbb gstrik teruk..skrg da 26 week..dh ok..n jgn mnum ssu time prut kosong.

3y ago

Baikk kak , terima kasihh 😊

Haah sis. Sy haritu pun sama, perut byk gila angin, lps mkn mesti pedih ulu hati. Lps tu muntah. Tp semua tu insyAllah hanya sementara. From time to time akan semakin berkurang

3y ago

Ye betul , sekarang Alhamdulillah, dah makin kurang .. cuma waktu ni badan pulak rasa letih sangat , nak bekerja pon tak semangat ..

normal sis..perut sebu + rasa mcm kembung jek tiap masa, wlupun dh mkn, rasa mcm nak trkeluar balik mknan sbb loya kat tekak.. jadi kuatkan smgt dan hdap jela..hehe..

3y ago

Ooo Yeke , In shaa Allah baiklahh .. terima kasihh yee awak 😊

ye memang cm2 sis..nrml

3y ago

😊😊