jeruk kelubi atau lain lain

Hai semua. Saya nak tanya bole tak kalau perut dah masok 3bulan , makan jeruk² ?? Saya first pregnt so bnyak benda yg saya taktahu.

8 Balas

Boleh tp jgn habiskan sebalang dlm satu hari. Sy limit mkn 3 pcs jeruk je klu ye pun. Tp klu ada asam boi tu kurangkn. Mak sy kata buat darah kurang jeruk asam boi ni. Klu dia nmpk sy ambil, dr jauh tu dia dh jerit.

4y ago

Wah.... Psl asam boi ke naik😆oklah tu sy turun naik mcm org skt jantung. Mak xde, mkn sembarangan je. Nk msk x blh sbb skt pinggul teruk. Husband duk suap mknan luar jelah. Ni pun tgh tggu mak balik... Ada org msk mknan sihat2

Mama preegy n kalo dah teringin mkn j jgn tx mkn.. tapi berpada pada la.. org tua2 kata apa yg di inginkan bg j takut anak dlm kandungan tu bila keluar Nanti melilih j air liur dia banjir

4y ago

Ok sis. Hehe tq yaa

Jeruk kelubi ni laa dr awal pregnnt smpai skrg ni dh 5 bulan teringin😂 geramm je tgk . Klu nmpk kt kedai tu. Mata tk pndang ke lain dah .. Tgk tu je . Huhuu tpi risau nk mkn ..

4y ago

Haha memang .. Klu tok laki , memang dia tak bagi kita makan .. Tak elok kata nya . Huhu

Boleh je nk mkn tp brpada... Better sblm mkn tu basuh dlu jeruk tu dgn air😊

sy 4 bulan baru berani mkn jeruk.. jeruk mangga..

4y ago

🤗 wc mommy

Sya mkn..baru dua bln lbh..tp berpada lah

4y ago

Oh yakaa hehehe tq

Baca kelubi pun dan kecur ni 🤭

Boleh je sis