Lewat Seminggu period

Hai semua, saya nak tanya.. Biasa nya minggu ke berapa ya bole cek upt kalau kita mengandung ? Period dh lewat seminggu lebih.. Dh cek upt kat rumah nagetive.. Tapi tanda tanda awal mengandung ade.. Rasa nk muntah, pening, sumbat hidung, cramp perut dll..pastu hari tu ade spotting jgk

14 Balas

Sy lewat 6hari. Dari sehari ke sehari berdebar. Sbb tak sabar gelora dlm hati ni nak check upt. Masa asar tu check laju je naik 2line. Pagi hari ke 7 sebelum sahur check lagi 2line jugak. Alhamdulillah rezeki bulan puasa haritu. Skrg dah 19w4d. Sy doakan moga ada rezeki jugak utk sis 😊

Sy hari subur baru Sy Chek upt lewat dh brapa belas hari dh😬 alhamdulillah positif sbb kalender period mintk Chek upt itu Sy Chek... sbb sblm ni bnyk kecewa terus xnak Chek dah sbb xnak kecewakan suami lgi

bebetul negative ke ? kot samar samar ta perasan kan tapi tapa nanti try check lagi ya saya lewat 4 hari, alhamdulillah check naik double line tu masa tu dh 5weeks+

Bergantung pada orang jugak. Setengah orang tak sampai seminggu dah boleh nampak double line. Setengah orang 2 minggu ke atas baru nampak double line.

5y ago

Ouh.. Baik2.. Mekaceh 😘

Saya lewat 6hari cek naik 2line positif sebab saya mabuk dan sakit kepala.. Sis cek lagi seminggu ya. Semoga ada rezeki utk sis.

5y ago

InsyAllah.. Amin.. Terima kasih sis 😊

Sya lewat 3 hari saya dah check tpi Line akan samar2 kne perhatikan betul2... Atau tunggu lagi 2 minggu doubel check untk comfirm

5y ago

Tahniah.. Best nye

Saya lewat 3 hri cek, naik 2 line result, kdg2 tu pun takda nk period juga,, semoga ade rezeki sis😊

Sy ritu lewat 3 minggu baru cek , dh 5 minggu rupenye 😁 Now alhamdulillah da 11 minggu

Saya dah sbulan lewat baru cek upt.....baru nmpk line. Klu baru² cek mmg negative. 😅

5y ago

Terima kasih 😘

Dah bileh check upt tu sis , sya miss period 2 hari je dah naik double line 😉 ada rezeki tuu ❤️

5y ago

Tahniah sis.. Tk saba plk