x berapa nak yakin

hai semua .saya ingin bertanya..adakah saya hamil atau tidak?

x berapa nak yakin
41 Balas

Mcm kes sy hri tu, kira2 rupa upt , bru masuk 4w, sy tggu after 1 week bru ke klinik swasta utk confirm usia kandungan and bkn kandungan luar rahim.. kalau blh, sis tggu dlm seminggu lgi, blh check upt, then nak confirm, blh pergi klinik swasta.. tpi biasanya scan hnya nmpk kantung if dlm usia 5w and 6w..

4y ago

okey sis..terima kasih😊

Kalau ikut kan positif tapi jgn bagi harapan dulu.. sbb pernah kene check upt double line tpi stu line tu samar² .. last² check klinik negative .. 😭 kalau rse bdn x sdap , period da lewat 2 minggu bru check upt n pi klinik ..

Try tunggu lewat period 2 minggu.. Lepas tu cek balik upt. Cek waktu bangun tidur air kencing pertama. Kencing dulu sikit buang kepala air kencing tu, lepas tu baru tadah..

Alhamdulillah nampak samar tu. Nanti lepas 3hari check lagi. Kalau boleh check dgn air kencing pertama kita means waktu pagi tu.. Apa2 pun dlm masa ni jaga diri elok2 yee

4y ago

ya..terima kasih sis😀

Nampak ada double line tu walaupun samar2.. Kalau nak lebih yakin, sis boleh beli pregnancy test yg lain dan try lagi. Apa2 pun tahniah 👏🏻👏🏻👏🏻

4y ago

terima kasih sis😊

Nampk a mcm blur tu. Pregnant.. Make sure tggu lagi dlama seminggu dua.. Dia akan lagi clear.. Pengalaman saya lah

Inshaallah Hamil.. Try beberapa hari lagi.. Kalau mcm tu selalunya hormon pregnnt msih rendah.. Sama macam pengalaman saya

beli UPT yang mahal sikit (Clearblue Digital) untuk terus tahu berapa bulan pregnant. Lagi senang 😊

Repeat test hari2. Sampai line terang. Confirm prgnt. Klu line makin pudar x prgnt. Guna first morning urine

4y ago

baik sis..trima kasih

Pegi klinik kesihatan buat cek makmal. Cuma doktor btauliah dpt mjawab utk memastikn btul2 pregnant