Threatened Miscarriages

Hai semua, saya baru sahaja disahkan threatened miscarriages hari selasa haritu.. Ada apa2 nasihat dari ibu2 yang pernah kena?

7 Balas

Sy Baru lalui.. heavy bleeding subchorionic Hematoma.. warded 5hari.. alhamdulillah lps 3 mgu .. semua Ada progress baik.. baby pun dh 19w.. active.. byk Kan bed rest.... Jalan pun kepit2.. jln ble Perlu je .

sama mcm saya dri 4 weeks smpai 8weeks still kena makan ubat kuatkan rahim.. memang bnyak bed rest.. klau jalan lebih skit akan ada spotting coklat.. 8 tahun tunggu nk dpt anak sy kena jaga betul2 . 🥲🥲

saya pun tgh kena ni, spotting lebih 2 mnggu dah mcm xde tanda nak berhenti. ada beberapa hari bleeding dlm tempoh tu. doc bg duphaston 2x sehari.. sambung mc je la keje bln ni.. skrg 15w

Doc bgtau sy supaya jgn byk berjalan atau berdiri lama dan sy dah 3 minggu kena cuti kerja sbb darah blom stop.. doc ada bg ubat duphaston utk kuatkan rahim jugak..

Byk kan rehat. Jgn buat keja berat2. Bed rest jaa. Mcm saya haritu bleeding doctor bagi duphaston and kena makan 3 kali sehari.

Jangan buat kerja berat.

threatened miscarriages tu apa

3mo ago

ancaman keguguran