Miscarriages, plan mengandung semula

hai, nak tnya, saya baru lepas keguguran masa 7week. untuk plan mengandung pulak bila pulak yaaa ?

7 Balas

Lepas keguguran sy plan mengandung balik lepas habis darah nifas, lepas sebulan camtu sy try lagi. Sy start awal sbb sy gugur pun masa 8w and turun habis sendiri, so sy decide nak try lagi. Rezeki hanya Allah yg tahu, genap setahun dari keguguran baru lekat semula, skrg 11w. Tiap kali nak scan rasa trauma takut tak jumpa baby mcm dulu tp so far اَلْحَمْدُلِلّهِ semua ok

1y ago

Alhamdulillah, terima kasih yaa share dengan saya.

saya pun gugur 7weeks . saya gugur 5/1/2023 . sayaa pregnant balik 8/2/2023 . saya tksempat period . gugur pun darah keluar seminggu je . kalau ikutkan saranan doktor mmg kenaa rest 3bulan , tapi rezeki dtg awal . Doktor pun tkmarah , diaa cakap alhamdulillah rezeki cepat lekat . now dah 10weeks .

10mo ago

Wahh..dah 7months ye... Taniah sis, semoga baby membesar full term & lahir sempurna. doakan saya dan suami jugak sis.. Kecewa gugur 2x, takpayah cakap..huhu

sy pernah lepas gugur, 1st circle terus lekat, alhamdulillah, tp lepas gugur, walaupun 6w miscarriage, Sy tetap amalkan berpantg ketat, mengurut selama seminggu, bertangas Dan amalkan jamu utk kuatkan dalaman Rahim..

1y ago

okay terima kasihh membantu

Pengalaman sy masa gugur last year 11w, tak d&c cuma doc golek sikit2 je bagi keluar sisa2. 6bulan lepas tu baru sy pregnant balik now da 19w da.

1y ago

saya pon tak d&c. keluar habis. terima kasih yaa share dengan saya

sy 3 bulan pas tu pregnant balik

1y ago

yakaa, baik terima kasihhh yaaa

nurse sarankan 3 bulan ke atas

1y ago

baik terima kasih

6 cycle period.

1y ago

baik terima kasihhh ya