Bleeding

Hai semua.. saja nk share n nk minta pendapat td.. mggu lepas jd spotting.. hari ni ada pendarahan lagi sampai kena baju.. darah keluar mcm air kencing.. pergi hospital kena cek dgn mulut itik sampai 4x,lps cek doktor ckp tanda2 awal keguguran.. sedih jg la dengar.. tp doktor bg jg la acid folic. Ada x sesiapa yg ada cdgn mcm mn nk kuatkan rahim.. elok x minum air kelapa waktu ni.. tahun lps saya keguguran luar rahim. Jd saya risau sgt

17 Balas

Banyak kan Bedrest sis..jngan angkat benda berat even kain2 dlm bakul pon..jaga pemakanan, makan kurma, folic asic jgn skip, yang paling penting doa..tak mau stress2..

5y ago

Tu lah.. saya ni bekerja. Letih dgn kerja..angkat dokumen hari2.. xtau mcm mn nk buat..

Doktor x suggest mkn duphaston ke? Semoga ibu & baby sihat...

Dah brpa bulan tue? Salu doc akn bg ubt kuatkn rahim..doc bg x?

5y ago

Doktor bg acid folic utk sebulan

Sy mnum jus mamariam sis.. Alhamdulillah lps amalkan xda kelua drh lg.. Dan alahan pun xdk sis.. Sblm ni pun pernah gugur jgk.. Kandungan msuk 2 bln.. Alhamdulillah lps 6 bln lbh sy d sahkan mengandung lg.. Dan syukur Alhamdulillah jgk cyst sy dh xda lg.. Due sy 19/3/2020..insyaallah sy doakan kandungan awk selamat..

5y ago

Ok sama2😍😍

Saya pon sme. Termasuk semalam, dah 4 kali ke emergency sbb pendarahan. Pernah beberapa kali bleeding + darah beku keluar. Sama mcm sis, kena masuk speculum dan scan. Doktor kata ancaman keguguran. Tapi alhamdulillah, semua ok setakat ni. Baby nampak sihat dan heartbeat okey. Takut nak suggest pape, cuma blh banyakkan rehat dan kurangkan pergerakan. Minum air masak banyak k. Vitamin apa semua tu jangan lupa makan. Elak makan ubat luar atau tanpa arahan doktor. Doa banyak banyak, berbaik sangka pada Allah. Jangan risau sangat ya puan. Jangan stress, fikir yang baik baik. Doa yang baik baik. InsyaAllah kalau ada rezeki kita, baby akan selamat. Banyakkan pujuk anak dalam perut supaya dia kuat dan membesar dengan baik. Btw, puan dah berapa weeks? Saya baru 17 minggu. Saya doakan puan sentiasa sihat dan baby dalam kandungan juga sentiasa sihat. Jangan lupa doakan saya juga ya.

5y ago

Terima kasih ya share

Sy msa kandungan 7w g scan kt 1 klinik. Dr ckp nmpk tanda² mcm nak gugur. Dia buat surat refer ke hospital. Tp sy g jumpa bidan yg berpengalaman dia naikkan blk. Lpas 3 hari sy g scan semula. Alhamdulillah semua ok. Dr bg duphaston ja utk kuatkan rahim sb sy ada bleeding start 6w. Skrg dah 17w.Harap² semuanya selamat.

5y ago

Jauh jugk ye.. Tq sis..

Jgn mnom air kelapa sis. .ada badan tak blh 3me. .