Sakitttt

Hai semua nk tya kenapa area yg saya tanda tu sakit sgt ye. Kalau tdo nk ubah sisi mengiring dari kiri ke kanan mesti sakit. Nak bangun dri katil mesti sakit kt tulang tu. Nk jalan pun sakit. Knp ye? #firstbaby #31week

Sakitttt
43 Balas

Biasa utk ibu mengandung terutama third trimester sebab bayi makin membesar. Kesan hormon pun boleh jadi, bila dekat due ligamen kita akan jadi mcm longgar sebab nak memudahkan bayi keluar nanti.. penjagaan postur badan penting contohnya waktu tidur mengiring boleh letak bantal antara dua paha. boleh cuba beberapa senaman, seeloknya bagitahu doktor untuk dirujuk kepada fisioterapis