Sakitttt

Hai semua nk tya kenapa area yg saya tanda tu sakit sgt ye. Kalau tdo nk ubah sisi mengiring dari kiri ke kanan mesti sakit. Nak bangun dri katil mesti sakit kt tulang tu. Nk jalan pun sakit. Knp ye? #firstbaby #31week

Sakitttt
43 Balas

normal sbb tulang pelvis kita akan ada gap bila menampung baby dlm kandungan. sy sakit utk kdua2 preganncy start trimester kedua smpai melahirkan. stop selepas a week pantang.

3y ago

Lega dgr. Sbb sy rsau juga. Sy start rsa dri msuk 2nd trimester.

sy pun sakit kalau ddk ats kerusi keras lama2, smua yg status ibu2 akn jdi mcm ni. sbb msa brslin kta ggahkan diri guna tulang punggung msa nk brsalin... blum brslin ok je.

Sedang rasai jugak tambah dengan menyusu anak yg sulong lagi lah . mencabar nye tak dpt di katakan. . . semoga di beri pahala dengan apa yang kita lakukan . 💜

sayaa mse pregnant sblm ni. rumah pulak flat x dek lift.mmg mintak laki dukung je la sbb sakit teramat sgt.lps urut alhamdulillah trus ok. rupanya urat tarik bhgian punggung

3y ago

Sme la kte. Umah flat 5 tingkat xde tngga.. Duk tingkat pling ats. Naya.. Tp everytime panjat tangga, positif n niat exercise mudah bersalin..alhamdulillah, 8 months now n still climbing. Hahaha

Sama la saya 38 W tinggal masa 10 hari lagi bby xnak keluar dah macam penguin dah jalan sebab sakit ,nurse cakap disebabkan kepala anak dah ade kat bawah tu sakit

Saya sekarang masuk 38weeks allahu sakit nye masa tidur.. Setiap satu jam mesti bangun sebab rasa sakit and tk selesa.. Doakan saya mudah bersalin ye🥰

3y ago

InshaAllah semoga dipermudahkan urusan sis dan kita semua ye..

Semoga kita semua tabah....sesungguhnya pengorbanan seorang ibu sangat besar... Anggap sakit ini salah satu penghapus dosa2 kecil kita.. aminnn

normal persediaan utk bersalin. hormon relaxin akan buat segala otot dan ligament kita relax utk allow labour. so kira mcm xde sokongan rasa time bgerak2

Sy 17weeks dah rasa mcm ni 😖 kalau baring nk bgun tu lenguh sakit rasa bhgian situ. Mmg normal eh. Baca komen ramai dh 30w above baru rasa.

Ni 37 week jalan dh mcm penguin 😂 nnt lgi rasa sakit nk alih badan. Sya start rasa 30 week dh. Smpai la skrg. Moga tabah sistur.