Contractions

Hai semua, nk tanya, sakit contraction dia rasa mcm mana ya? Dia rasa sakit perut n expecially dkt bahagian atas n kerap ke? Saya 39 weeks, tanda turun darah n pecah ketuban tiada lg, cuma perut kerap sakit

2 Balas

Penguncupan sebenar mengikuti corak yang konsisten, sementara kontraksi Braxton-Hicks berbeza-beza dalam tempoh dan kekerapan. Kontraksi Braxton-Hicks juga cenderung kurang menyakitkan dan biasanya hanya menyebabkan ketidakselesaan di bahagian depan abdomen. Maksudnya klau contraction time interval consistent and makin pendek time interval bila dah dekat deliver time

4y ago

Owh, thank you sis untuk info 😊

Sekali dgn sakit belakang pinggang